Πολιτική Cookies

Σχετικά με τα cookies

Η νέα νομοθεσία της ΕΕ μας υποχρεώνει να σας ενημερώσουμε για το πώς χρησιμοποιούμε τα cookies. Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε για να εξηγήσει πώς χρησιμοποιούνται τα cookies.

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και να είμαστε διαφανείς ως προς τους τρόπους χρήσης των δεδομένων σας.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν ως στόχο να σας ενημερώσουν και να σας βοηθήσουν να απολαύσετε τους ιστότοπους και τις εφαρμογές μας.

Τι είναι τα cookies;

Ένα cookie είναι απλώς ένα μικρό αρχείο κειμένου που περιέχει μικρά σύνολα δεδομένων και αποθηκεύεται όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα ή μια εφαρμογή.

Είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές να θυμούνται τι κάνατε στο παρελθόν.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το αν πατήσατε σε συγκεκριμένες συνδέσεις ή σελίδες, αν συνδεθήκατε στο προφίλ σας ή αν είχατε πρόσβαση σε σελίδες στο διαδικτυακό τόπο μήνες ή ακόμη και χρόνια πριν.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι cookies, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί συγκεκριμένα cookies για να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, περιγράφουμε αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούμε, ώστε να έχετε τη δυνατότητα διαχείρισης των cookies που εγκαθίστανται στον υπολογιστή σας και να αποφασίσετε αν επιθυμείτε να τα εγκαταστήσετε ή αν θα προτιμούσατε να διαγράψετε κάποια ή όλα τα ήδη εγκατεστημένα cookies ή ακόμα και να απενεργοποιήσετε τη χρήση των cookies στους ιστότοπους και τις εφαρμογές μας, συνολικά.

Τι είδους cookies χρησιμοποιεί ο ιστότοπος 

Cookies απόδοσης – analytics.js

Αυτά συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή. Για παράδειγμα, ποιες σελίδες επισκέπτεστε πιο συχνά και εάν λαμβάνετε μηνύματα σφάλματος.
Δεν συλλέγουν πληροφορίες για την ταυτότητά σας, καθώς όλες οι πληροφορίες είναι ανώνυμες. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του ιστοτόπου ή της εφαρμογής.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies «απόδοσης» για να:

  1. Λαμβάνει στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται οι ιστότοποι ή οι εφαρμογές μας
    • Μέτρηση αριθμού επισκεπτών
    • Διαχωρισμός μοναδικών επισκεπτών
    • Μέτρηση αριθμού επισκέψεων στον ιστότοπο
    • Μέτρηση αριθμού/ποσοστού αποχωρήσεων απο τον ιστότοπο
  2. Μπορέσει να βελτιώσει τους ιστότοπους ή τις εφαρμογές καταμετρώντας τυχόν σφάλματα που συμβαίνουν

Τα cookies «απόδοσης» δεν θα χρησιμοποιούνται για να Θυμόμαστε τις προτιμήσεις ή το όνομα χρήστη σας μετά την τρέχουσα επίσκεψή σας.

Η χρήση του διαδικτυακού μας τόπου συνεπάγεται την αποδοχή της χρήσης των cookies «απόδοσης».

Ακολουθεί μια λίστα cookies τρίτων μερών που χαρακτηρίζονται ως cookies «απόδοσης»:

_ga
Χρησιμοποιείται για την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων για τον ιστότοπό μας
Λήγει μετά από 2 χρόνια

_gat
Χρησιμοποιείται για την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων για τον ιστότοπό μας
Λήγει μετά από 1 λεπτό

Διαχείριση cookies

Αν αποφασίσετε ότι δεν είστε ευχαριστημένοι από τη χρήση των cookies σε αυτόν τον ιστότοπο, ή επιθυμείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις σας αναφορικά με ορισμένα ή όλα τα cookies μπορείτε εύκολα να τα διαγράψετε από το φάκελο cookies του φυλλομετρητή σας. Μπορείτε, επίσης, να ρυθμίσετε το φυλλομετρητή σας ώστε να μπλοκάρει τα cookies ή να αποστέλλει ειδοποίηση πριν από την αποθήκευση ενός cookie στον υπολογιστή σας.

Επειδή υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί φυλλομετρητές για τους οποίους δεν δίνουμε εδώ οδηγίες, μπορείτε ωστόσο να επισκεφθείτε τον ιστότοπο All About Cookies για περισσότερες πληροφορίες.

Τα νόμιμα δικαιώματά σας

Ως υποκείμενο των δεδομένων έχετε συγκεκριμένα νόμιμα δικαιώματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς. Η ακόλουθη λίστα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα νόμιμα δικαιώματά σας που προκύπτουν από ισχύοντες νόμους προστασίας δεδομένων:

  • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: Όπου η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα γίνεται με βάση τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεση αυτή οποιαδήποτε στιγμή.
  • Δικαίωμα διόρθωσης: Μπορείτε να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να ελέγξετε και να διορθώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω του προσωπικού λογαριασμού που διατηρείτε στο www.tescosmetics.gr
  • Δικαίωμα περιορισμού: Μπορείτε να μας ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, εάν:

– Αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων για το διάστημα που θα χρειαστεί για να επαληθεύσουμε την ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

– Η επεξεργασία είναι παράνομη και αιτείστε τον περιορισμό της επεξεργασίας αντί της διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων

– Δεν χρειαζόμαστε πια τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά εσείς τα χρειάζεστε για την στήριξη, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων, ή έχετε αντίρρηση για την επεξεργασία για την περίοδο που επαληθεύουμε κατά πόσο τα έννομα συμφέροντά μας υπερισχύουν των δικών σας.

  • Δικαίωμα πρόσβασης: Μπορείτε να μας ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τις κατηγορίες των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που έχουμε στην κατοχή ή τον έλεγχό μας, για ποιο σκοπό χρησιμοποιούνται, από που συλλέχθηκαν, και σε ποιους έχουν κοινοποιηθεί, κατά περίπτωση. Μπορείτε να λάβετε από εμάς χωρίς χρέωση ένα αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων που κρατάμε για εσάς. Διατηρούμε το δικαίωμα να χρεώσουμε μια εύλογη αμοιβή για κάθε περαιτέρω αντίγραφο που ενδεχομένως μας ζητήσετε.
  • Δικαίωμα φορητότητας: Κατόπιν αιτήματός σας, θα μεταφέρουμε τα δεδομένα σας σε ένα άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας, όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υπό τον όρο ότι η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας ή είναι αναγκαία για την εκτέλεση σύμβασης. Αντί να λάβετε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να μας ζητήσετε να μεταβιβάσουμε τα δεδομένα σε ένα άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας, που θα μας υποδείξετε, απευθείας.
  • Δικαίωμα διαγραφής: Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, όπου

– τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συνελέγησαν ή αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας

– έχετε το δικαίωμα αντίρρησης σε περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και ασκείτε το δικαίωμα αυτό

– όταν η επεξεργασία γίνεται με βάση τη συγκατάθεσή σας, αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για επεξεργασία

– τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν υποστεί επεξεργασία παράνομα εκτός αν η επεξεργασία είναι απαραίτητη α) για τη συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση, η οποία απαιτεί επεξεργασία από εμάς β) ιδίως για τις νόμιμες υποχρεώσεις εκπλήρωσης καθήκοντος γ) για την στήριξη, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων.

  • Δικαίωμα εναντίωσης: Μπορείτε να εναντιωθείτε – ανά πάσα στιγμή – στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας λόγω ιδιαίτερης κατάστασή σας, υπό την προϋπόθεση ότι η επεξεργασία δεν βασίζεται σε δική σας συγκατάθεση αλλά σε έννομο συμφέρον μας ή σε έννομο συμφέρων τρίτων. Στην περίπτωση αυτή δεν θα επεξεργαζόμαστε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός αν μπορούμε να καταδείξουμε επιτακτικούς νόμιμους λόγους και υπέρτερο συμφέρον για την επεξεργασία ή για την στήριξη, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων. Εάν εναντιώνεστε στην επεξεργασία, παρακαλείστε να διευκρινίσετε κατά πόσον επιθυμείτε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας ή τον περιορισμό της επεξεργασίας από εμάς.
  • Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας: Σε περίπτωση εικαζόμενης παράβασης ισχύουσας νομοθεσίας περί απορρήτου, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων στη χώρα που ζείτε ή στην οποία παρουσιάστηκε η προβαλλόμενη παράβαση.

Περιορισμός της πρόσβασης:

Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να παρέχουμε πρόσβαση σε όλα ή ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει νομοθετικών διατάξεων. Εάν αρνηθούμε το αίτημά σας για πρόσβαση, θα σας ενημερώσουμε για το λόγο της άρνησης αυτής.

Μη αναγνώριση:

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να αναζητήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα λόγω των αναγνωριστικών στοιχείων που παρέχετε στην αίτησή σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου δεν μπορούμε να σας εντοπίσουμε ως υποκείμενο των δεδομένων, δεν είμαστε σε θέση να συμμορφωθούμε με το αίτημά σας να εκτελέσουμε τα νόμιμα δικαιώματά σας, όπως περιγράφεται στο άρθρο αυτό, εκτός εάν μας παράσχετε πρόσθετες πληροφορίες που επιτρέπουν την ταυτοποίησή σας.

Άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων σας

Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε σχετικό αίτημα στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) στην ταχυδρομική διεύθυνση της Εταιρείας Παραδείσου 10, T.K.: 151 25, Μαρούσι  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνσή της dpo@tescosmetics.gr.

Έλεγχος ταυτοπροσωπίας

Για να προστατεύσουμε την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών σας, θα σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού προχωρήσετε σε οποιοδήποτε αίτημα υποβάλλετε με βάση την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Εάν έχετε εξουσιοδοτήσει ένα τρίτο μέρος να υποβάλει αίτημα εκ μέρους σας, θα του ζητήσουμε να αποδείξει ότι έχει την άδειά σας να ενεργήσει για αυτό το σκοπό.

Διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων

Σε γενικές γραμμές, θα διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγουμε από εσάς εάν δεν είναι πλέον αναγκαία για να επιτευχθούν οι σκοποί για τους οποίους συλλέχθηκαν αρχικώς. Ωστόσο, ενδέχεται να μας ζητηθεί να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω νομοθετικών διατάξεων, δικαστικών αποφάσεων ή άλλων αποφάσεων της αρχής.

Παρακαλούμε απευθύνετε τις ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της προστασίας των δεδομένων και τυχόν αιτήσεις για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων σας στον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων στο dpo@tescosmetics.gr.

Αποδοχή των Διαδικασιών Προστασίας τους Απορρήτου που εφαρμόζει το www.tescosmetics.gr

Εάν χρησιμοποιείτε την παρούσα ιστοσελίδα αποδέχεσθε και συναινείτε με τη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και με τους όρους και τις Προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας που έχουν ανακοινωθεί μέσω αυτής.

Ισχύον Δίκαιο

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές σχετιζόμενες με τα Δεδομένα σας είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

Δικαίωμα Προσφυγής

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210. 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) contact@dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.